Rosa mat til rosa vin

_02B8718

Det funker ikke lenger å si til datteren min at rosa fisk er prinsessefisk. For det første er hun 10 og lar seg ikke lure av denslags og for det andre er hun ikke så opptatt av rosa lenger. Nå vil hun bare ha laks som ikke er kokt eller stekt. Så det betyr rått, som f. eks i sushivarianter. Men for oss voksne er det derimot enkelt å si at rosa mat går til rosa drikke. Jeg lar meg lure gang på gang. Det gikk i hvert fall rett hjem i helgen. Dessuten er det tid for rosa drekk, tro det eller ei. Varför? Det hjelper veldig mot at våren tvekar så inderlig (fritt etter Karin Boye). Laksen i salaten har jeg sukkersaltet – akkurat som Bent Stiansen hadde gjort en gang da jeg spiste på Statholdergaarden, hvor jeg fikk en lakseforrett som var så fantastisk god at jeg krevde å få snakke med kokken… Laksen så tilsynelatende rå ut, men hadde en konsistens som om den var varmebehandlet på en annen måte enn det man er vant til. Supergodt! Så da var det da Bent S fortalte meg om dette trikset, sukkersalte i forkant og så bake i ovn på lav temp.

Salados med bulgur, spinat og snasen laks
til 4 personer
400 g SALMA- eller annen laksefilet
ca. god 1 ts hver av sukker og salt (til «marinering»)
4 dl bulgur
saft og finrevet skall fra 1 sitron (helst økologisk)
4 ss hakket dill
1 dl olivenolje
noen never spinat
4 reddiker i tynne skiver
1 avokado i biter
salt og nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 45C. Strø på salt og sukker på laksen og sett til side i 15 minutter. Lag bulgur etter anvisning på pakken. Bland sammen sitronsaft, finrevet skall (zest) og hakket dill. Pisk inn olivenolje. Tilsett bulgur, reddik, avokado og spinat. Smak til med salt og pepper. Tørk godt av laksen med et tørkepapir, del i munnfullbiter og bak dem i ovnen i ca.15 minutter. Bland forsiktig inn i salaten, nyt og vent på våren sammen med gode venner og et glass rosévin!

Vino:
Rosévin – Karrikiri 2012 fra Bodegas Campos de Enanzo, varenr 490501, 112,90,-
Fonseca Domingos Soares Franco Colecçâo Moscatel Roxo Rosé Privada 2012, varenr 489001, 139,90,-
Vespa Vino Rosato (BiB), varenr 5174806, 374,90,-
Masciarelli Rosato 2012, varenr 4733601, 119,90,-

Advertisements

3 thoughts on “Rosa mat til rosa vin

  1. Det ser veldig godt ut!
    Derimot så står det ingenting om mengde på sukkeret og saltet..
    Er det like mye sukker som salt?
    Mvh
    Christine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s