Pizza perfetta

Pizza Perfetta – Ikke så beskjedent kanskje… Men denne saken skulle jo inn i går, på lørdagen – men så utviklet det seg til en lørdag hvor alt det praktiske man ellers aldri får ordnet med, ble ordnet med. I hvertfall noe av det. Lørdag er også dagen for de større utskeielsene, man starter lett på fredag og så kuliminerer det hele med alt for mye av egentlig alt på lørdag, noe som faktisk resulterer i at man merkelig har lyst på enda mer på søndag. Du kjenner den dessertmagen man blir født med? Den som kanskje følger deg mesteparten av livet. Som til tider kan være litt frustrerende for foreldre som har barn med en slik mage. Og som kan være vel så frustrerende når man blir voksen og gjerne skulle kunne ta den magen av og på… Som en ekstern kroppsdel. For noen år siden så gikk jeg til anskaffelse av en ny mage – en pizzamage. Den kan dessverre heller ikke tas av og på, og jeg har funnet ut ved mange anledninger, at den er ganske romslig. I dag er det søndag og jeg føler at den pizzamagen, den skal få en fin dag.

Pizzadeig
til 2 tynne bunner
380 g mel
2 ts tørrgjær
2 ts havsalt
2 ss olivenolje
2 ½ dl vann

Ha mel, gjær og salt i en food processor eller eltemaskin. Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i ca 1 minutt. Ta deigen ut og kna den ca 1 minutt på benken. La den heve i en bolle dekket med plast i ca 1 time. Del i 2 og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og legg på fyll. Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet.

Tomatsaus:
2 små løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
3 ss tomatpure
2 ts sukker
½ dl rødvin (hvis du har)
1 boks tomater, hakkede
1 ts tørket basilikum, oregano eller timian

Varm olje i en kjele og ha i løk og hvitløk og la det surre på middels varme i 5 minutter. Ha i tomatpure og rør innimellom i 3-5 minutter. Tilsett vin, sukker, urter og hakkede tomater. La det småkoke i 20 minutter.

Pizza med parmaskinke, fersk mozzarella og ruccula
Til 4 personer
Pizzadeig, se oppskrift
Tomatsaus, se oppskrift
2 pakker fersk mozzarella, i tynne skiver
litt Jarlsberg, revet
30 g parmesan, hvis du vil
1 pakke ruccula
10 skiver parmaskinke

Etter at deigen er hevet, del i 4 biter og kjevle ut til, hvis du ønsker, avlange bunner. Legg på noen ss tomatsaus på hver bunn, dryss på litt revet ost, legg på skiver med mozzarella. Stek på 250C i ca 6-8 minutter. Legg pizzaene på en fjøl ellet tallerken og legg på masse ruccula. Fordel skinken og evt tynne skiver av parmesan på toppen og server med en gang. Drypp over litt god olivenolje.

Tips!
Jeg bruker også ofte biter av artiskokk. De finner du både på glass i olje samt på hermetikk.
Vino – italiensk vin til pizza. Ikkeno mer å si om den saken.

Reklamer

4 thoughts on “Pizza perfetta

  1. Som offisielt pizzavrak deler jeg dine tanker på pizzamagen 100%. Pizza går ned uansett, morgen, middag, kveld, natt… Veldig artig skrevet!

    • he he – takk skal du ha. ja, tipper det er flere i den klubben. er det mulig å spise så mye, tenker jeg innimellom. ja, fikk jeg bekreftet opptil flere ganger i påsken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s