Blings med sopp

Under en laang, fantastisk og herlig løpetur i skogen på søndag, traff vi på en liten gjeng med folk som plukket sopp. De viste lite om hva de plukket, i motsetning til en langhåra fyr jeg traff på tidligere i uka, med en fjällrev i munnen og helt klart ute på tur, uten å være det. Han reiste seg passe raskt opp fra lyngen og smilte blygt. Man blir jo så jovvial og grei ute i naturen. Hilser på alle og vi ser ut som sundagutter allemann. Selv med en sig i munnviken og bittesmå sopp i en plastpose. Den blide Familien jeg traff på på tur på søndag hadde funnet en trompetoppfamilie men var fortsatt usikre, da trompetene var ganske store. De hadde også en pen mengde småtrompeter. Som de også var usikre på. Men – hele poenget som jeg skulle frem til var at familien i skogen var ute på sopptur fordi nå spiller soppen på siste verset og de fortalte at Soppkontrollen i Oslo hadde sin siste dag på søndag. Bra for dem, selvom det så ut som de skulle bestå den prøven – så nå, hvis man fortsatt skal ut på tur, så sjekk http://www.soppognyttevekster.no/.

til 4 personer
2 ss meierismør
1 liten løk, finhakket
500 g sopp, gjerne blandet kantarell og aromasjampinjong, hakket
3 fedd hvitløk, 2 presset og 1 delt i 2
½ dl grovt hakkede valnøtter
litt frisk timian
havsalt og nykvernet pepper
4 skiver godt land- surdeig eller dansk rugbrød

Smelt smør i en stekepanne og ha i løk. Stek på middels varme til den er myk og blank. Dryss på bittelitt havsalt. Ha i sopp, gjerne i omganger, slik at ikke soppen ”koker” i stedet for at den steker. Når soppen har stekt noen minutter, tilsett nøtter, hvitløk (den pressede) og timian. Smak til med salt og pepper. Stek videre i 3-4 minutter. Når soppen er godt stekt, tilsett en liten klump smør ekstra. Rist brødskivene i en rister eller i ovnen og gni dem lett inn med de halve hvitløkfeddene. Fordel soppblandingen på blingsene og dryss over litt ekstra timian og gjerne noen dråper balsamico.

tips:
Her kan du også strø på bacon, kanskje ha på en tykk, lun leverposteiskive og kanskje noen hakkede, gode sylteagurker?

Advertisements

One thought on “Blings med sopp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s