Speltrisotto med kantareller

Det er jo bare å kjøre på nå, med akk, de forgjengelige råvarene som ligger i butikkhyllene nuh. I skogen hos meg er det neppe flere kantareller, men i butikkene kan man fortsatt plukke. Så – risotto med skogsopp blir dagens middag. Kveldsmaten følges raskt opp en av dagene med en blings med en topp av sopp.

Speltrisotto med kantareller
Til 4 personer
3 dl hele speltkorn
til sammen ca 7 dl buljong, grønnsak eller kylling, eventuelt bytt ut 1 dl med hvitvin (bruker du ikke vin, så tilsett syre i maten ved å presse i ½ sitron)
1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk
noen never ferske kantareller og steinsopp hvis du får tak i (tørket* sopp går bra)
3 ss meierismør
fersk timian
hakket bladpersille
salt og nykvernet pepper
revet parmesan, ½-1 dl

Ha smør og hakket løk og hvitløk i en kjele og la det surre på middels lav varme til løken er myk og blank. Ha i speltgrynene og la det surre med 1-2 minutter. Ha i mesteparten av buljongen, og kok opp. Rør innimellom og ha i vinen, hvis du har. La det koke til grynene er møre, al dente, eventuelt tilsett mer buljong hvis risottoen trenger litt mer væske. Mens risottoen putrer, stek soppen (bruker du tørket sopp så la den ligge i varmt vann i 10-15 minutter før du klemmer ut vann og steker den). Når grynene er ferdige, smak til med sitron, revet parmesan, hakket bladpersille, sopp og timian. Smak til med salt og nykvernet pepper. Server!

Tips: får du ikke tak i hel spelt (det kan også stå perlespelt på pakken – se Holli Mølle) så kan du bruke hel bygg. Estragon er også godt i denne, det samme er hakket, stekt bacon…

Reklamer

3 thoughts on “Speltrisotto med kantareller

  1. Hei. Så fin blogg du har, nå skal jeg følge med å se hva mer spennende du driver med. Når det gjelder lompene går det utmerket an å steke dem i stekepanne.
    Ønsker deg ellers ei riktig god helg:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s