Verdens beste popcorn!

Kanskje dårlig gjort å starte uka med popcorn – men altså, det er dette jeg har gått å snopet på omtrent hele helgen. Jeg laget en solid mengde til barna på lørdag i et anfall av dårlig samvittighet da jeg skulle løpe laaangt i Nordmarka og være borte hele dagen, ingen tid til familien, ja, du vet, det stod jo en hel sak om dette i Dagens Næringsliv  i forrige uke… Men altså – da jeg kom hjem sånn passe kjørt og med en blå neglefru på venstre fot (som helt sikkert kommer til å falle av – neglen altså, ikke tåa) så var jeg merklig nok ikke sulten. Jeg var egentlig bare litt kvalm. MEN popcorn, eller cockporn (!), som datteren min kalte det da hun såvidt kunne snakke, DET var altså greia. Nå skal ikke jeg si at dette er restistusjonsmaten über alles, for det er det nok ikke, gitt. En real burger og en øl hadde nok vært mer på sin plass, i følge Marit, som løper mye fortere enn meg… Muligens en smule lite beskjedent å kalle det for verdens beste popcorn – men jeg syntes i hvert fall at dette bare er helt fantastisk. Det er på en måte både salt som i at man er hypp på noe – ja, salt. Og at man at på til får lørdagsdigg også. Fordi det er søtt. Og jeg var sammen med barna i helgen altså, de fikk popcorn (og annet snop) på lørdag kveld, til MgpJunior. Og en tur til Ramme Gård på søndag. Pluss en bursdag og Ready Cup. Så alle var fornøyde.

En god bolle
3 ss kokosolje eller annen vegetabilsk olje
1 dl popcornkjerner
50 g usaltet smør
1 dl lønnesirup
2 ss hakkede rosmarinblader
1-2 ts flaksalt
¼ ts natron

Forvarm stekeovnen til 120C. Ha oljen i en stor kjele på middels til høy varme sammen med popcornkjernene. Sett på lokk og dra kjelen raskt frem og tilbake i små, korte rykk mens du trykker på lokket. Etter hvert popper det, og når det er ca 3 sekunder mellom poppingen, kan du ta kjelen vekk fra platen. Ha popcornet over i en stor bolle. Kok opp smør og lønnesirup mens du hele tiden rører, har du sukkertermometer, bruk dette og varm opp til ca 105C, eller til blandingen har fått en karamellfarge. Ta vekk fra kjelen og rør inn salt, rosmarin og natron. Hell det hele over popcornet, bland godt og hell over et bakebrett med bakepapir. Bak i stekeovnen i 45 minutter, til popcornene er helt tørre. La det avkjøle og brekk dem opp i biter, hvis de har menget seg litt for mye med hverandre. Oppbevar i en lufttett boks i opptil 3 dager, men det klarer du garantert ikke…

Tips!
Du kan gjerne poppe popcornene ferdig dagen før og gjøre karamell- og inn-i-ovnngreia dagen etter. Prøv også andre smaker, som kanel i stedet for rosmarin, 5-krydder eller parmesan og pepper? Men altså – rosmarin ruler. Du som har sett ekstra godt etter, ser at jeg ikke har rosmarin på bildet. Det er fordi at jeg IKKE hadde rosmarin denne gangen, dessverre. Men som sagt, noen linjer over – rosmarin ruler.

Reklamer

3 thoughts on “Verdens beste popcorn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s