Salat i brød – full pakke!


Pan Bagnat
Pan-bagnat betyr noe sånn som bada brød, brødet som har badet.. Uansett, en veldig populær sak som franskmennene, spesielt i Nice-området, spiser som formiddagsmat. Der blir salaten døtta inn i brødet på morgenen, slik at alle smakene kommer til sin rett, pour le déjeuner.
Til 1 person
1 grov bagett ol
½ boks tunfisk
1 liten rødløk
1 stor tomat
1 ts kapers
4 cm agurk
5-8 svarte og grønne oliven uten stein
evt litt olivenolje
1- 2 ts rødvinseddik

Skjær bort tuppen på bagetten og fjern det meste av innmaten av brødstoffet.
Finhakk agurk og rødløk, skjær tomatene i små terninger og bland det sammen
med resten av ingrediensene. Smak til med noen dråper eddik. Fyll i bagetten og stapp
godt. Surr gjerne litt plastfolie rundt og legg den noen timer i kjøleskapet, da går de deilige saftene ut i brødet. Pan Bagnat er perfekt piknik- og formiddagsmat på jobben og funker bra som mat man kan lagen dagen i forveien. Og hurra for dét!

Annet snadder man kan dytte inn er et hardkokt egg – gjør som franskmennene – lag vinaigretten med 2 ansjosfileter (de som ligger i olje på små glass), 1 bittelite hvitløksfedd, 1 ts rødvinseddik, 1/2 ts Dijonsennep, litt salt og pepper og 2 ss olivenolje

Advertisements

6 thoughts on “Salat i brød – full pakke!

  1. Så snasent! Imponert! Gleder meg til å lese den fine bloggen din.. Og tusen takk for stemmen! Blir nok den eneste jeg får. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s