Litt Italia hver dag!

Ja, hallo juni. Der var du jammen! Så deg ikke helt – mai avsluttet så vakkert. Og vi snakket så høyt om at kanskje dette var sommeren for i år…Så dro jeg en tur til Italia, Toscana og Pienza. Der var det som vanlig en fryd for øye og gane, og dagene gikk til å planlegge måltidene, for så å nyte, formiddagsmat og de store middagene. Vi laget Capresesalater i fleng med all den deilige bøffelmozzarellaen, samt lokale mozzarella laget på sauemelk. Vi laget Vitello Tonnato, den lille Coop`en i landsbyen hadde det meste.. Og fant vi ikke det vi trengte, vokste de fleste urtene i hagen, en liten grønnsakåker lenger ned hadde allerede rødløk og squashblomster, fiskevognen med den ferskeste fisken stod på et hjørne på onsdager (da ble det blant annet spaghetti alla vongole), og da det var slutt på hvitløken og de få stedene som solgte slikt, var stengt, spurte vi på nærmeste restaurant. Det samme gjaldt da vi skulle lage Caprese for ´nte gang. Vi laget Saltimbocca, Panzanella, fersk pasta «salvia e burro», grillet fisk, fråtset i deilige salater, iskremer i mange farger og smaker (en mann i landsbyen laget selvfølgelig verdens beste gelato på bakrommet), Daniella, vår vertinne, bakte kaker og selv prøvde vi å få tak i gjær til å bake noe som kunne likne grovt brød, men det var vanskelig.. Ellers, så spiste vi en dag formiddagsmat hos Giulio Ciolfi, som driver Osteria Acquacheta i Montepulciano, en Bistecche alla “Fiorentina». Fantastisk! En karismatisk fyr med peiling på kjøtt.

Ikke akkurat noe hokus pokus med en Insalata Caprese, men får du tak i de beste råvarene, som mozzarella laget på bøffelmelk, tomater som smaker skikkelig tomat og en god olivenolje, så hjelper det! Dryss på rikelig med basilikum og selvfølgelig salt. Helst flaksalt. Spis den som en egen rett, gjerne med godt brød og kanskje en annen salat ved siden av. Melon og jordbær? Sammen med ruccula, god skinke og tykke skiver av vellagret parmasan… La vita!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s