NamNam!

Jeg tror lukten av lime er noe av det beste jeg vet. Den krydrede duften som åpenbarer seg når man skraper litt i skallet. Den utrolige forvandlingen den kan gjøre med så mye. Syre, men også krydder. Til søtt, friskt, salt, sterkt. LoveLime! Larb Gai spiste jeg mye i Thailand. En rett som skal være sterk og frisk. I denne retten bruker man også tørrristet, knust ris, men det er det sjelden jeg gjør. Vil du prøve, så rist noen spisekjeer ukokt ris i en tørr, varm panne, til kornene blir gylne. Avkjøl og kvern dem i en kaffekvern ol. Ha det i retten sammen med limesaft etc. Du kan også lage Larb med svin eller storfe. Server den gjerne bare i salatblader eller sammen med ris. I Thailand fikk jeg den alltid sammen med staver av agurk, tynne båter av hodekål samt de laaange, grønne bønnene, yard long beans.

Larb gai
Til 4 personer
4 kyllingbryst, finhakket
1 ss vegetabilsk olje
1 sitrongress, finhakket fra bunnen og opp til der hvor den lilla kjernen forsvinner
1 grønn chili, finhakket
0,6 dl limejuice
1 ss fiskesaus
1 ss søt chili saus
1 ss finrevet limeskall
½ rødløk, finsnittet
½ potte koriander, hakket
2 ss mynteblader, hakket
hjertesalat, til servering
40 g hakkede, ristede peanøtter

Ha i halvparten av oljen i en stekepanne på middels til høy varme og tilsett halvparten av kyllingen sammen med halvparten av sitrongress og chili. Hakk med stekespaden slik at eventuelle klumper brytes, stek i 3-4 minutter. Ha i en ildfast bolle og lignende. Gjenta med resten av oljen, kyllingen, sitrongress og chili. Sett til side og avkjøl. Bland sammen limejuice, fiskesaus, søt chili og limeskall i en liten bolle til godt blandet. Drypp over kyllingblandingen. Tilsett løk, koriander og mynte og bland inn. Legg den friske kyllingen over i salatblader og dryss over peanøtter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s