Fiskegrateng


Foto: Birgit Fauske

Her om dagen laget jeg fiskegrateng til 4 barn. Den store, ildfaste formen ble skrapet. Et av barna forsynte seg 7 ganger. Dette var en fiskegrateng som var av den veldig enkle varianten, kun fullkornspasta, hvit saus og torsk. Med skorpe på toppen av smuler fra noen dager gammelt brød. Ved siden av var det gulrøtter, brokkoli og blomkål. Gratengen i denne posten har pynta seg en smule mer og er muligens litt i overkant for noen, men da er det er det jo bare å ta i bruk den rød blyanten og stryke vekk, eventuelt tillegge noe annet. Fiskegrateng er uansett deilig hverdagsmat. Og ganske populært.

Fiskegrateng – litt annerledes
Til 4 personer
300 g laksefilet, i terninger
300 g torske- eller seifilet, i terninger
1 boks kikerter, silt av og skylt
1 fennikel, finsnittet
¼ hodekål, finsnittet
2 gulrøtter, i tynne skiver
100 g erter, frosne
1 ss smør
½ boks rømme
2 egg
brødsmuler
2 ss dill, hakket
2 ss persille, hakket

Forvarm ovnen til 180C. Pisk egg og rømme i en bolle. Ha fisken i og bland lett. Fordel kål, erter, fennikel, gulrøtter og erter i en stor, ildfast form. Legg over fiskebitene og dryss på med salt og nykvernet pepper. Bland sammen brødsmuler, dill og persille og strø det på toppen av formen. Stek i 35 minutter, til den er gyllen. Server varm, gjerne med smeltet meierismør…

Tips!
Jeg har valgt vekk pastaen denne gangen, men bruk gjerne skruer av fullkornpasta i stedet for kikerter. Eller bruk andre type linser eller erter. Eller bare mer grønnsaker.

Reklamer

2 thoughts on “Fiskegrateng

  1. MMMM Det både ser og høres godt ut. Kjempe fin blogg, fine oppskrifter jeg er 3 barns mor og leter etter gode barnemat som ikke er pyton for voksne og spise oppskrifter også. Så denne falt fiskegratengen skal vi prøve. Barna er glad i fisk og med brødskorpe blir det topp.

    • så bra! og så hyggelig å høre – tusen takk! fiskegrateng er både barne- og voksenvennlig. sjekk ut fiskepinnene også – og server dem med forskjellige dipper, som rømme, søt chilisaus og en hjemmelaget aioli (den holder en stund i kjølekskapet og er jo god til andre ting også). god middag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s