Massert brokkolisalat – Supersalat!

I dag blir det supersalaten over alle. Den fungerer helt fint alene, men er også deilig ved siden av laks, kylling eller noe annet du måtte ha lyst på. Jeg lager alltid en stor gjeng salat slik at jeg kan pakke resten i en boks til formiddagsmat dagen etter. Jeg har sluttet med å koke brokkolien. Et veldig enkelt, men fantastisk tips fikk jeg av Renée Voltaire på et raw food-kurs for 4 år siden. Nemlig å massere brokkolien. Nettopp. De små bukettene du vanligvis slenger i kokende vann skal rett i salatbollen sammen med god olivenolje og en god klype flaksalt. Og så masserer du den rett og slett med hendene i noen sekunder. Da blander den gode oljen seg med saltet, så inn i brokkolien, som blir flott og mørkegrønn og får en helt nydelig smak. I oppskriften under har jeg skrevet at du også kan koke brokkolien raskt (evt. ha brokkolien i et dørslag og hell kokende vann fra vannokokeren over). Men kan du ikke bare massere den? Jeg lover deg – du går ikke tilbake!
Denne oppskriften kommer snart som en av flere spiselige pauser jeg har lagt inn mellom to permer på Stayer Forlag. En bok om ernæring og trening for aktive mosjonister. Forfatter og redaktør er Marit Karlsen.

Supersalat 1
Til 4 personer
1 brokkoli, delt i små buketter
½ pk sukkererter, strimlet
1 dl quinoa (velassorterte butikker kan ha quinoa, helsekost har det vanligvis) eventuelt bruk couscous
100 g erter, ferske eller frosne
¼ agurk, delt i biter
100 g fetaost
1 avokado, delt i biter, skvis litt sitronsaft over, så blir de ikke så lett brune
½ boks alfalfaspirer eventuelt litt mindre
persille, ca 3 ss haket
mynte, ca 2 ss hakket
frøblanding, som gresskarkjerner, solsikke, sesam ristet lett i en panne
dressing:
saften fra 1 sitron
god olivenolje

Ha brokkolibukettene i en salatbolle. Drypp over raust med en god olje og strø på litt flaksalt. Masser brokkolien godt med hendene, ca 10 sekunder. Brokkolien får en fantastisk farge og smak. Ønsker du å koke brokkolien? – Kok opp lettsaltet vann og ha i brokkoli og sukkererter. Kok i 1-2 minutter, ta vekk grønnsakene med en hullsleiv og spar på kokevannet til quinoa eller couscous. Ha grønnsakene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen. Kok quinoaen i 10 minutter, sil av og avkjøl. Lag salaten ved å gå nedover ingredienslisten. Hell over dressingen til slutt. Det er mulig å spire quinoaen til salaten – boktavelig talt slow food – men veldig godt…

Tips!
Små, knallrøde, søte tomater passer godt i denne salaten. Annet: hardkokt egg og varmrøkt pepperlaks – eller makrell. Da kan du muligens droppe fetaosten…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s