En lettere uke?


Foto: Studio Dreyer Hensley

Det ble en påske med MYE deilig mat og drikke. Så mye at det blir godt å starte hverdagen igjen. Heldigvis ble det ikke bare tunge påskemiddager, men også noen salater, som blant annet en «man-tar-hva-man-har»-sak, som bestod av blant annet svart glutinous ris (som jeg fant i en grønnsaksbutikk), perlespelt fra Holli Mølle og spirede mungbønner som jeg kom over på et kjøpesenter på vei fra Gøteborg og tilbake på hytta. Pluss mer grønnsaker. Salaten under er super som start på en lettere uke –

Reker i byggrynssalat
Til 4 personer
1 kg reker med skall, renset
2 dl hele byggryn eller spelt – sjekk ut Holli Mølle for Perlespelt og Perlebygg!
4 vårløk, finhakket
1 neve hakket dill
1 neve hakket bladpersille
1 liten neve hakket mynte (hvis du ønsker)
1 agurk, delt på langs, skrap ut kjernene og del i biter
1 boks med små tomater, delt i 4
½ sitron, presset
4 ss god olivenolje

Jeg pleier å koke opp gryn i vann og så helle ut for så å ta i nytt vann, tilsette litt salt og koke opp igjen. La koke i ca 20-40 minutter, kommer litt an på hva slags gryn du bruker. Jeg liker at grynene er ”al dente”, at de har tyggemotstand. Bruk gjerne en buljongterning i kokevannet, grønnsak eller kylingbuljong. Når grynene er ferdige, skyll raskt i kaldt vann og hell i en bolle. Tilsett urter, olje og sitronsaft. Ha i grønnsaker og reker. Pynt eventuelt med mer hakkede urter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s