Minipizza

Foto: Birgit Fauske

Pizza med parmaskinke, fersk mozzarella og ruccula
Til 4 personer
Pizzadeig, se oppskrift
Tomatsaus, se oppskrift
2 pakker fersk mozzarella, i tynne skiver
30 g parmesan, finrevet
1 pakke ruccula
10 skiver parmaskinke

Etter at deigen er hevet, del i 4 biter og kjevle ut til, hvis du ønsker, avlange bunner. Legg på noen ss tomatsaus på hver bunn, legg på osteskiver og dryss på med parmesan. Stek på 250C i ca 6-8 minutter. Legg pizzaene på en fjøl ellet tallerken og legg på masse ruccula. Fordel skinken på toppen og server med en gang. Drypp over litt god olivenolje.

Pizzadeig
til 2 tynne bunner
380 g mel
2 ts tørrgjær
2 ts havsalt
2 ss olivenolje
2 ½ dl vann

Ha mel, gjær og salt i en food processor eller eltemaskin. Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i ca 1 minutt. Ta deigen ut og kna den ca 1 minutt på benken. La den heve i en bolle dekket med plast i ca 1 time. Del i 2 og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og legg på fyll. Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet.

Tomatsaus:
2 små løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
3 ss tomatpure
2 ts sukker
½ dl rødvin (hvis du har)
1 boks tomater, hakkede
1 ts tørket basilikum, oregano eller timian

Varm olje i en kjele og ha i løk og hvitløk og la det surre på middels varme i 5 minutter. Ha i tomatpure og rør innimellom i 3-5 minutter. Tilsett vin, sukker, urter og hakkede tomater. La det småkoke i 20 minutter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s