Mandagsmat

Foto: Birgit Fauske

Pasta med røkelaks og avokado
Til 4 personer
300 g store makaroni og lignende
250 g røkelaks, delt i biter
1 dl fløte, gjerne matfløte
1 neve revet parmesan
1 avokado, i terninger
1 bunt dill, finhakket
1 sitron, finrevet skall og saften fra ½ sitron
1 pakke små, søte tomater, delt i 2 el 4
 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens den koker, varm opp en kjele med 1 ss olivenolje. Ha i laksebitene og fres dem lett i ca. 30 sekunder. Ha i fløte og det meste av parmesanen. Sausen tykner raskt, ta til siden, smak til med sitron, litt salt (laksen og osten er salte) og nykvernet pepper. Ha varm pasta i en varm serveringsbolle, hell i saus og bland godt. Dryss på dill, tomater og avokado, bland forsiktig. Spis med en gang sammen med et dryss av resten av osten.

Tips:
En italiener ville ikke brukt parmesan på denne da de ikke bruker ost og fisk sammen.. Men her i huset så bruker vi det til denne retten. Er du ikke så glad i dill kan du bytte den med en annen rett, som f. eks basilikum.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s