Gulrot- og ingerfærsuppe


Foto: Birgit Fauske

Gulrot- og ingefærsuppe
Til 4 personer
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 liten løk, hakket
4 gulrøtter, hakket
7 dl kyllingbuljong
1 ts malt kummin
2 ss revet, fersk ingefær
¼ ts cayenne
2 dl gresk/ tyrkisk yoghurt, el matyoghurt
 
Smelt smøret i en kjele sammen med olivenolje på middels varme. Ha i hakket løk og la det surre til løken er blank, ca 5 minutter. Ha i gulrot og buljong. Kok opp på høy varme, skru ned og la det putre til gulrotbitene er  myke, ca 20 minutter. Kjør det hele i omganger en blender eller bruk en stavmikser rett i kjelen. Tilsett kumin, ingefær, cayenne. Smak til med salt. Server i boller, med en klatt yoghurt.

Tips!
En mer asiatisk variant? Ha i 1 boks kokosmelk, litt ingefær, chili og fersk koriander. Ha gjerne i kyllingbiter.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s