Grønn karri

Foto: Birgit Fauske

Grønn karri med kylling
Til 4 personer
4 ss grønn karri (green curry – i hyllene med asiatiske varer)
4 kyllingbryst, i biter
1 boks kokosmelk
diverse grønnsaker, som squash i staver, sukkererter, pak choy eller kinakål, små purre, små brokkolibuketter etc
2 ss fiskesaus (fish sauce – i hyllene med asiatiske varer)
1 ss brunt sukker
2-3 limeblader (i hyllene med asiatiske varer)
rød chili, så mye du vil
fersk thaibasilikum (sweet basil) eller vanlig basilikum
risnudler (vermicelli)

Ha den grønne karrien i en kjele og stek den til den begynner å lukte godt. Ha i kyllingbiter og la den surre noen minutter. Hell i kokosmelk og skru ned varmen litt. Tilsett fiskesaus og sukker og kok opp. Ha i limeblader og chili og la det putre videre.
Ha i grønnsaker, de som tar lengst tid, først og de som bare skal ha en rask varmebehandling, til sist. Selv er jeg for kort koketid på det meste av grønnsaker – de smaker mer og får en mye mer spennende konsistens. Server med nudler eller ris.

Tips!
Jeg liker alltid å ha noe friskt ved siden av en slik rett, det trenger ikke være med en oppkuttet agurk. Bønnespirer er også godt. eller rett og slett bare en grønn salat.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s