Fiskepinner!

Foto: Birgit Fauske

Fiskepinner med spinataioli og potetmos
Til 4 personer
600 g fiskefilet, delt i tykke strimler, jeg brukte torsk, men flyndre, sei, pangasius og lignende fungerer også. Til og med laks…
1 egg
brødsmuler
revet parmesan
finhakket gressløk
finhakket persille
revet skall fra 1 sitron
salt og nykvernet pepper
potetmos
6-8 poteter, skrelt og delt i grove biter
2 ss smør
½ dl matfløte
1 ss Dijonsennep
salt og nykvernet pepper
5 ss mel
aioli:
2 fedd hvitløk, skrelt og hakket
½ ts salt
1 egg
1 dl solsikke- eller maisolje
½ dl olivenolje
1 håndfull spinatblader
annet:
ferske spinatblader
agurk og bladpersille

Sett på poteter og kok dem møre. Bland sammen brødsmuler, parmesan, gressløk, persille og revet sitronskall i en bolle. Pisk egget i en annen bolle. Ha mel på en tallerken. Rull først fiskebitene i melet, så i egget og så i smulene. Stek bitene i smør, ca 3-4 minutter på hver side. Mens de steker og potetene koker, lag aioli. Ha hvitløk og salt i en blender og kjør i 5 sekunder. Tilsett egg og kjør 10 sekunder. Mens maskinen går, sakte men sikkert, ha i oljen i en tynn stråle. Når majonesen begynner å få riktig konsistens, ha i spinat og kjør til bladene er knust og du har en grønn majones. Sett den til side. når potetene er kokt, mos dem med gaffel i kjelen sammen med sennep, smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server fiskepinnene med aioli, potetmos og friske spinatblader og biter av agurk.

Tips!
Barn er alltid skeptiske til noe. Her er det kanskje majonesen.. Prøv også med rømme (den kan du også kjøre med spinat hvis du vil), søt chilisaus eller en annen dipp du vet de liker.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s