Fiskeburger

Foto: Birgit Fauske

Fiskeburger 
Til 4 personer
600 g fiskefilet, gjerne torsk evt bland med sei, bruk frossen hvis du ikke får fersk (opptint)
100 g rensede reker
3 ss gressløk, grovt hakket
1 sjalottløk, grovt hakket
½ dl brødsmuler
sitronskall
salt og nykvernet pepper
olje
salat
dressing:
1 dl matyoghurt
½ dl majones
saften fra ½ sitron (smak deg frem)
1 ss kapers, finhakket
litt dill

De fisken i grove biter og ha ¼ av den i en food processor sammen med hvitløk og sjalottløk. Kjør til du har en pure. Ha det i en bolle. Ha resten av fisken og kjør veldig kort, til den er litt mindre hakket enn den var. Ha den i bollen sammen med den andre fisken. Tilsett gressløk, finrevet sitronskall, brødsmuler, salt og pepper. Bland godt og lag 4 fiskekaker. Stek dem i litt smør, ca. 4 minutter på hver side. Server dem på burgerbrød med salat og dressing. Gjerne med ekstra salat ved siden av.
Dressing: Bland alt sammen i en liten bolle. Smak til med sitron, salt og pepper. La den gjerne stå litt før servering.
 

Tips!
Jeg er VELDIG glad  i asiatiske smaker og lager gjerne fiskekaker med lime, koriander, ingefær og chili.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s