Brokkoli med mungbønner og tofu

Foto: Birgit Fauske

Brokkoli med mungbønner og tofu (eller kyllingbryst)
Til 4 personer
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
2-3 ss sesamfrø
200 g tofu, tempeh eller kyllingbryst i biter
250 g brokkoli, i små buketter
havsalt
200 g mungbønner (kokte)
1 sitron, finrevet skall
1 neve fersk koriander, hakket
4 ss god, tykk yoghurt, mat-tyrkisk- eller gresk, evt Crème Fraîche
½ lime, saften
 
Bland sammen olje og soya i en bolle og ha i tofu, tempeh eller kyllingbiter. Strø på sesamfrø og bland forsiktig. La det stå i minimum 5 minutter. Varm opp en stekepanne på middels til høy varme og legg tofuen i pannen (ikke kast resten av olje- og soyablandingen – bare hvis du bruker kylling). Stek til gyllent (og gjennomstekt hvis du bruker kylling). Ta ut fra pannen. Ha i resten av olje- og soyablandingen (ha i ny, 1 ss olje og 1 ss soya, hvis du kastet den) og legg i brokkolien sammen med en klype salt. Dekk til og la det steke et par minutter. Ta av lokk og tilsett bønner, rør hele tiden, til brokkolien er mør men fortsatt har bitt. Den skal ha en klar, grønn farge! Ta pannen til siden og rør inn sitronskall og koriander. Bland yoghurt, limesaft og litt salt i en liten bolle. Server med en gang -den varme brokkolisalaten med yoghurt.
 
Tips!
Jeg koker alltid ekstra bønner – de er supre som formiddagsmat og i matboksen dagen etter. Små, søte tomater i denne salaten vil ikke være feil…
Det som er deilig med mungbønner er at du ikke trenger å bløtlegge dem. Pass på at du ikke overkoker dem – la de bare småkoke, sjekk ut etter 15-20 minutter. Sil av, la det renne kaldt vann gjennom. Ha så på litt god olivenolje.
 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s