Asiatisk biffsalat med nudler

Foto: Birgit Fauske

Asiatisk biffsalat med nudler
Til 4 personer
500 g oksekjøtt, renskåret
100 g risnudler (vermicelli)
1 agurk, delt på langs, så i biter
1 god neve fersk koriander, hakket
1 god neve thaibasilikum eller vanlig basilikum, hakket
1 sitrongress, finhakket fra den tykke siden, inn til der den lilla fargen inni blir borte
2 limeblader, finhakket
2 + 2 sjalottløk, finsnittet (2 skal friteres i litt varm olje)
dressing:
2 små, røde thaichili, delt i 2 på langs (ta ut frø)
1 fedd hvitløk, delt i 4
1 klype sukker
saften fra 1-2 lime (ca 0,8 dl)
2 ss fiskesaus
 
Stek biffen slik du liker den – la den hvile 5 minutter før du skjærer i den. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll under kaldt vann og sil av. Stek 2 finsnittede sjalottløk i olje, avkjøl på kjøkkenpapir. Lag dressingen. Bruk en morter og knus chili, hvitløk og sukker til en pesto. Bland sammen med resten av ingrediensene i en liten bolle. Ha biffskiver og nudler i en bolle sammen med agurk, urter, sitrongress, limblader og rå sjalottløk. Bland forsiktig. Drypp over med dressing og stekt løk.
 
Tips!
Dropp gjerne nudlene og bland sammen med noen gode never småbladet salat.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s