Bananbrød

Brune bananer? En myk overgang fra jobb til påskeferie? Slik er det her akkurat nå. Jeg er helt klart ikke så god på å slappe av.. Så under palmesøndagsryddingen, mens jeg fjernet stearin fra peis, vegg og gulv etter at et stort, brunt lys ikke taklet sprengfyringen i går kveld, så jeg de brune bananene ligge der som et støv på øyet, blant alt den gule påskepynten som plutselig hadde åpenbart seg i et barnlig øyeblikk. Bananene var altså IKKE gule lenger. Og likevel så elsker barna dem. Litt fordi de har lært seg at moden frukt inneholder mer sukker. Og særlig bananer får MYE smak jo brunere de blir. Noen ganger får de med vilje ligge så lenge at de helt mister fargen gult. Og bokstavelig blir brune – over det hele. Ferskt, varmt bananbrød er høyt verdsatt her i huset. Med meierismør.. Nå er det barn i hagen og det er artigere å bake enn å fjerne stearin. Og siden vi ikke har tid til å vente på et bananbrød, som tar ca. 1 time, så blir det muffins i stedet- ca. 15 minutter på 200C. I de små muffinsformene.

Bananbrød
1 stk i vanlig brødform
3-4 modne bananer, most
8 ss smeltet smør (ca 75 g)
1 1/2 dl sukker
1 egg, pisket
1/2 vaniljestang, snitt på langs og ta ut frøene med en teskje
1 ts bakepulver
1 klype salt
3 dl mel

Sett stekeovnen på 180C. Ha de moste bananene i en stor bolle. Bland inn
smør med en håndmikser. Tilsett sukker, egg og vanilje. Dryss over bakepulver
og salt. Bland godt. Ha i melet tilslutt. Hell røren over i en liten
brødform og bak i 1 time. Avkjøl på rist og ta ut fra formen. Klar til
servering… Godt smør på ei lun skive er sikkert helt unødvendig men fantastisk godt.

About these ads

2 thoughts on “Bananbrød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s